Opstellingen

Systemisch werk: familieopstellingen

  • Kom je in je leven steeds weer hetzelfde thema tegen?
  • Lukt het niet om bepaalde patronen te doorbreken?
  • Ervaar je veel spanningen en conflicten binnen je relatie?
  • Vraag je je af hoe je je beter op kunt stellen naar een collega of werkgever?
  • Sta je voor een lastige keuze en zoek je een manier om hier meer zicht op te krijgen?

Is één van deze vragen herkenbaar? Wellicht kan een familieopstelling je verder helpen. Dit is een bijzondere manier van werken die, zonder veel woorden, laat zien wat er ten grondslag ligt aan steeds terugkerende patronen. 

Bij een familieopstelling bekijken we jouw vraag en situatie in relatie tot de mensen binnen je systeem, zoals het gezin van herkomst, het huidige gezin of een team van collega’s op het werk. Hierdoor krijg je meer zicht op verborgen verbanden en dynamieken binnen jouw systeem. 


Familieopstelling bijwonen

Voor alle betrokkenen is het werken met familieopstellingen indrukwekkend, bijzonder en leerzaam. De enige manier om echt te kunnen begrijpen wat een familieopstelling inhoudt, is om een keer opstelling bij te wonen. Het is als het beschrijven hoe een ijsje smaakt; je kunt er zoveel over zeggen, maar je weet pas echt hoe het ijsje smaakt als je het zelf geproefd hebt. 

 

Heb je interesse in het bijwonen van een familieopstelling?

Samen met collega Clementine de Jonge (www.truecolourscc.nl)

organiseer ik ochtenden waarin we twee familieopstellingen begeleiden. We beginnen met een korte uitleg over systemisch werken en familieopstellingen. Je hebt geen voorkennis nodig om aan deze bijeenkomst deel te nemen. 

Je kunt je opgeven voor een opstellingenochtend als je een vraag wilt inbrengen, als je deel wilt nemen aan een opstelling van iemand anders of als je benieuwd bent naar een familieopstelling, maar liever eerst een keer alleen komt kijken. Het bijwonen van een familieopstelling is voor iedereen indrukwekkend en waardevol, ook voor wie tijdens deze dag geen eigen vraag inbrengt voor een opstelling.

Opstellingenochtend

De opstellingenochtenden vinden plaats op zaterdagochtend in het Cordium, Centrum voor Groei en Ontwikkeling.  De kosten zijn €90 voor het inbrengen van een vraag en €30 voor representanten en deelnemers.
Zodra de volgende datum bekend is, zal ik deze hier vermelden.

Heb je een vraag,? Neem dan gerust contact op. Dit kan via het  contactformulier of telefonisch (06-41147826).