Praktisch

Openingstijden praktijk

Maandag        8.00 - 17.00 uur
Dinsdag           8.00 - 17.00 uur 

Woensdag           gesloten
Donderdag    8.00 - 17.00 uur
Vrijdag                   gesloten
Weekend             gesloten


Kosten begeleidings- en behandelingscontacten

Het tarief bedraagt € 110,00 per uur. Het eerste gesprek, de intake, duurt anderhalf uur. De duur en frequentie van de vervolgsessies kunnen variëren en worden in overleg met de cliënt bepaald. Om mensen de gelegenheid te geven om kennis te maken met mijn praktijk en mij als therapeut, geldt voor de eerste sessie (intake) half tarief, dus € 50,00 per uur. 


Mogelijkheden vergoeding

De hulp die ik bied binnen mijn praktijk valt niet binnen het basispakket van de zorgverzekering, maar wordt door veel zorgverzekeraars (gedeeltelijk) vergoed vanuit een aanvullend pakket (onder de noemer 'alternatieve zorg'). Mijn praktijk is geregistreerd bij de beroepsverenigingen NFG en RBCZ.

Ben je benieuwd hoeveel je vergoed krijgt? 
Voor psychologie-behandelingen kun je kijken op: 
www.de-nfg.nl/vergoedingen.html

Voor haptotherapie-behandelingen kun je kijken op:

www.hapto.nl/vergoeding-haptotherapie-2023  

 

De voorwaarden voor vergoeding worden regelmatig veranderd, daarom adviseer ik mijn cliënten voordat de behandeling begint zelf contact op te nemen met hun zorgverzekeraar. Hierbij kan gevraagd worden naar mijn AGB-codes: 94-059113 (praktijk) en 90-108615/94-011297 (persoonlijk).


Locatie

De behandelsessie vindt plaats in mijn praktijkruimte in Nijmegen, Weezenhof 3526 (tweede verdieping). Voor route zie contact.

 

Let op: sommige navigatiesystemen (oa TomTom en Google maps) leiden je naar de achterkant van mijn woning/praktijkruimte. Door in de wijk de straatnummers te volgen, kom je bij de voorkant van mijn woning (aan het pleintje). Je kunt in de wijk ook letten op een oranje brievenbus aan de linker kant (ongeveer 100 meter voordat je aankomt), net daarna ga je links en daarna meteen rechts.

 

Begeleiding of behandeling op een andere locatie is ook mogelijk, bijvoorbeeld bij de cliënt thuis of op het werk. In verband met reistijd wordt hiervoor minimaal een half uur extra berekend. 


Wachtlijst

Door aanhoudende drukte is er sprake van een wachttijd van tenminste zes maanden. Omdat sommige mensen twee keer komen en andere mensen twee jaar komen, is het lastig om in te schatten hoe de doorstroom zal zijn. Als iemand zich aanmeldt, kan ik hem of haar op de wachtlijst zetten. Zodra ik kan inschatten wanneer ik voldoende ruimte zal hebben om de behandeling te starten, neem ik opnieuw contact op voor het inplannen van een intakegesprek.  

 


Beroepsvereinigingen

Ik ben aangesloten bij de volgende beroepsverenigingen:

Nederlands Instituut voor Psychologen (NIP), registratienummer 92268 (www.psynip.nl)

Nederlandse Federatie Gezondheidszorg (NFG), vakgroep VPMW, registratienummer 7702087280 (www.de-nfg.nl)

Stichting RBCZ, registratiecode: 809857R (www.rbcz.nu)

 

Klachtenregeling

Ik werk in mijn praktijk volgens de beroepscode van het Nederlands Instituut van Psychologen (NIP). Eerlijkheid, openheid en integriteit zijn waarden waar ik als persoon en als psycholoog en haptotherapeut veel waarde aan hecht.

Als je onverhoopt een klacht hebt over mij of de behandeling die ik geef dan stel ik het erg op prijs als je dit met mij bespreekt. Wacht hier niet te lang mee, samen kunnen we zoeken naar een oplossing.

Als we er samen niet uitkomen dan kun je met je klacht terecht bij het NIP of bij de NFG (Wkkgz). Zij kunnen bemiddelen in de klachtenprocedure.

 

Algemene voorwaarden

Voor algemene voorwaarden zie:
Algemene voorwaarden praktijk Elke Ederveen 2023