Begeleiding op het werk

Als je autisme hebt, ben je vaak gewend om hard te moeten werken. Het kan een hele opgave zijn om sociale contacten aan te gaan, om het huishouden voor elkaar te krijgen en soms om überhaupt de dag door te komen. De kans is dan groot dat je ook op je werk hard werkt en je best doet om aan alle verwachtingen te voldoen.

Desondanks kan het zijn dat je op je werk de nodige problemen ervaart. Het kan een uitdaging zijn om werk te vinden dat goed bij je past. Het werk zelf levert soms problemen op, maar veel vaker vormen de dingen er omheen het grootste probleem. Je krijgt onduidelijke opdrachten, je vindt het lastig om hulp te vragen of je komt niet op het idee dat je überhaupt om hulp kunt vragen. Ook kan de overvloed aan prikkels op de werkvloer je in je functioneren belemmeren. Daarnaast kunnen de contacten met je collega’s met hun onuitgesproken gedragsregels en verwachtingen een struikelblok vormen.

Zonder adequate hulp kunnen deze problemen leiden tot spanningen, stress, conflicten, ziekteverzuim of zelfs ontslag. Vanuit mijn praktijk bied ik professionele hulp aan jou als werknemer met autisme, maar ook aan mensen die direct bij jou betrokkenen zijn zoals je leidinggevende of een collega met wie het contact moeizaam verloopt.